Historie

wholesale-banner

Historien om Greens startede i 2005, da den bankuddannede Ercan Aldemir sammen med hans bror Erkan åbnede Greens Grønthandel på Peter Bangsvej på Frederiksberg.

Stemningen i butikken, og brødrenes kendskab til deres produkter, tiltrak hurtigt flere og flere kunder til. Med tiden arbejdede brødrene sig sideløbende ind i levering til cateringbranchen, først og fremmest for den lokale og meget anerkendte Slagter Lund, som gav anbefalinger videre. Den del af virksomheden voksede til en størrelse, hvor det ikke længere var logistisk muligt at få plads til at laste varevognene på den travle Peter Bangs Vej. Grønthandlen blev solgt fra, og i 2008 rykkede Greens ind på Grønttorvet i Valby og satsede rent på catering- og restaurationsbranchen.

Virksomhedens vækst tog for alvor fart med yderst tilfredse kunder og flere anbefalinger, hvorfor Greens i såvel 2010, 2011, 2012, 2013 som 2015 modtog Børsens Gazellepris.

I 2012 omsatte virksomheden for første gang for et 3-cifret million beløb, og i 2013 blev det nødvendigt at udvide virksomheden med en ny hal, hvorefter man havde 1.600 m2 at pakke varer på.

Grundfilosofien hos Greens har altid været, at ”Kvalitet til tiden” og virksomheden skiller sig ud fra konkurrenterne ved selv at importere største delen af varerne for at sikre den bedste kvalitet. Udvikling er et nøgleord hos Greens, og geninvestering i virksomhedens lokaler og faciliteter har været en nødvendighed for at følge med efterspørgslen. Forretningsområdet er nu udvidet med en populær egenproduktion af juice, snit-grønt mv, og der ansættes hele tiden flere medarbejdere, hvorfor virksomheden for længst har passeret 100 ansatte.

For at fremme og sikre udviklingen hos Greens blev nøglepersoner headhuntet som medejere og medarbejdere. Ejerkredsen udgøres herved i dag af Ercan Aldemir, Savci Akbas og Ali Rafiq.

Fra starten af 2015 lejede Greens 1.300 m2 ekstra på Københavns Grønt Torv, men i julen 2015 flyttede virksomheden til et nyt domicil i Skovlunde med mere plads – ca. 7.000 m2, hvoraf mere end 1000 m2 er indrettet til egen produktion af salater, juice, frugttern, urter og skrællede kartofler, gulerødder og løg.

 

Se også " Drengen, der ville mere”

http://www.business.dk/vaekst/drengen-der-ville-mere